Новости "ЗОВ"

«Водитель, засунь свой регистратор в …» — ГАИ Днепропетровска

imнрgres«Этому дам, этому не дам» — бубнела себе под нос красна девица по имени ГАИ, перебирая заявления Граждан.

Пока в столице бушует Революция, простые милиционеры на местах продолжают вершить свои темные делишки и откровенно гадить на людей. Вот один из примеров:
Удобно расположившись в кресле своего бюджетного Опеля едет водитель. Он расслаблено слушает очередную аудиокнигу на какую нибудь очень умную тему, но зорко следит за дорогой — ведь нет-нет, да появится какой нибудь полоумный.

Полоумный не заставил себя ждать — откуда-то справа появляется белая ТАРПЭДА инспекторов ГАИ. ТАРПЭДА эта куплена за народные деньги, а значит комплектация даже ниже бюджетной (народ-то бедный) — нет даже переключателя указателей поворота. А раз переключателя нет, то ТАРПЭДА маневры совершает без предупреждений. Если нет переключателя, то системы следящей за разметкой нет и подавно — именно поэтому ТАРПЭДА двигается сразу по двум полосам.

Случай этот, в общем-то, ординарный и ничем не примечателен — кого сейчас удивишь гаишиком с нулевыми знаниями Правил Дорожного Движения? Изюминка ситуации в другом — в нашем водителе.
Мало того, что водитель зафиксировал сие правонарушение с помощью своего видеорегистратора,

http://www.youtube.com/watch?v=zLKI07xfZj8

так он еще и оказался настолько злопамятным, что написал в ГАИ жалобу на водителя ТАРПЭДЫ.

[spoiler name=»Заявление злопамятного водителя»]22.10.2013 об 11 годині 55 хвилин, я рухаючись по вулиці Запорізьке шосе в м. Дніпропетровську помітив службовий автомобіль ДАІ д/н 2122 ( на синьому фоні), котрий порушував правила дорожнього руху України, а саме пункти 9.2б та 9.4
Згідно пункту 9.2 ПДР України:
9.2. Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку:
а)перед початком руху і зупинкою;
б) перед перестроюванням, поворотом або розворотом.

Згідно пункту 9.4 ПДР України:
9.4. Подавати сигнал покажчиками повороту або рукою належить завчасно до початку маневру (з урахуванням швидкості руху), але не менш як за 50-100 м у населених пунктах і за 150-200 м поза ними, і припиняти негайно після його закінчення (подавання сигналу рукою слід закінчити безпосередньо перед початком виконання маневру). Сигнал забороняється подавати, якщо він може бути не зрозумілим для інших учасників руху.
Подавання попереджувального сигналу не дає водієві переваги і не звільняє його від вжиття запобіжних заходів.
Більш того, відповідно до пункту ПДР України 11.10:
11.10. На дорогах, проїзна частина яких поділена на смуги руху лініями дорожньої розмітки, забороняється рухатися, займаючи одночасно дві смуги. Наїжджати на переривчасті лінії розмітки дозволяється лише під час перестроювання
Відповідно до Наказу №111 «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС» від 26.06.2009 зі змінами та доповненями від від 05.11.2012, розділ 6

6. Обов’язки працівників підрозділів ДПС

6.2. Досконало знати ПДР ,цю Інструкцію, інші нормативно-правові акти у сфері безпеки
дорожнього руху та свої функціональні обов’язки.

6.10. Постійно контролювати дотримання учасниками дорожнього руху правил, норм і стандартів, діючих у сфері безпеки дорожнього руху.

6.26. Під час керування патрульним автомобілем (автобусом, мотоциклом) бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР.

6.32.5. Під час службової діяльності дотримуватись законності, не допускати її порушень іншими працівниками.

Відповідно до вищевикладеного, та керуючись чинним законодавством ( «ЗУ про інформацію», Конституцією України та ін.) прошу:

1 Притягнути до адміністративної відповідальності водія патрульного автомобіля д/н 2122 за порушення ПДР України п 9.2б та 9.4
2 Притягнути до дисциплінарної відповідальності водія патрульного автомобіля за порушення Наказу № 111 п. 6.26, та його напарника за порушення наказу №111 п. 6.32.5 та 6.10
3 Про результати перевірки повідомити мене письмово, та у встановлений законом строк за адресою : 49000 м. Дніпропетровськ Запорізьке шосе *** кв. ****
4 Надіслати мені копії всіх постанов та наказів, що будуть виноситися на основі даної заяви.
Додатки
Відео в мережі інтернет за адресою
http://www.youtube.com/watch?v=zLKI07xfZj8
або по запиту пошукової строчки сайту ютуб «Гаи Днепропетровск, экипаж 2122 22.10.2013″[/spoiler]

И вот, руководство водителя ТАРПЭДЫ вынуждено морщить лоб, сдвигать брови, щуриться и сочинять ответ водителю-мерзавцу.
Прошли дни, не один десяток карандашей был сгрызен и вот из мутного сознания командования ГАИ рождается ответ:

img293_800

Ответ этот, как говорится, и смех и грех. Т.е., смешно до слез — так хотелось сказать, но не скажем. Хочется только плакать. И сажать. Сажать и плакать.
Видимо Ляшевскому никто из командиров не сообщил о существовании Закона «об обращении граждан» и необходимости его исполнять.

Мы рекомендуем непосредственному руководителю Ляшевского провести дополнительные занятия по изучению этого Закона. А г-у Мартынцу, который не глядя подписывает такую чушь (Мартынец, вы же сами это подписываете? Или какой нибудь клерк при помощи вашего факсимиле?) мы рекомендуем провести дополнительную работу с руководителем Ляшевского — дабы не допускать в дальнейшем таких конфузов.

Вот скажите, Мартынец, где в подписанном вами тексте, озвучено решение по заявлению злопамятного водителя? Водитель ведь не спрашивал можно ли использовать видеозапись как доказательство. А зачем Ляшевский набредил гору слов про Закон «о милиции»? Типа похвастался?

Мартынец, где ответ на заявление Гражданина? Гражданин просил привлечь водителя РАКЭТЫ к административной и дисциплинарной ответственности, сообщить о результатах проверки и прислать соответствующие документы. А Ляшевский ему сообщает о Законе «о милиции». Лепота, как сказал бы царь в спортивках. ГДЕ ЛОГИКА? ГДЕ ЗДРАВЫЙ СМЫСЛ?

Вы там скажите Ляшевскому, пускай не парится и просто делает CTRL+С и CTRL+V из Википедии по любой понравившейся ему теме — смысла будет ровно столько же — НОЛЬ.

Мартынец, а знаете что еще забавно? Областная ГАИ, на подобное заявление,

[spoiler name=»Заявление другого злопамятного водителя»]З А Я В А
(про порушення ПДР)

Відповідно до ст. 3 Закону України «Про звернення громадян» заява – це повідомлення про порушення чинного законодавства з боку державних органів влади, їх посадових чи службових осіб.

19 березня 2013 року о 17 год.00 хв. В населенному пунктi Зелений Гай було зафіксовано порушення Правил дорожнього руху з боку працівника Державтоінспекції МВС України майора мiлiцii Немченко Юрiя. Водій службового автомобілю зупинив свiй транспортний засіб ДАІ МВС України ВАЗ 2109 номерний знак 1208 регіон 4 беспосередньо на перехрестi, чим порушив вимоги п. 15.9.и ПДР України, за що передбачена відповідальність по ч.1 ст.122 КУпАП

О наявностi у данному мiсцi перехрестя говорить знак 2.1 (Дати дорогу), який згiдно ДСТУ вставлюється для зазначання черговості проїзду перехресть, перехре*щень окремих проїзних частин, а також вузьких ділянок доріг.

Додатки: фотографії 4 шт. на 2х аркушах.

Вiдеозапис розмови з iнспектором ДАI Юрiем Немченко можливо перееглянути на вiдеосервiсi Ютуб за назвою «Нарушитель ПДД инспектор ГАИ Немченко» та за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Z-Yp7T17Moc

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про звернення громадян» органи державної влади та їх посадові особи зобов’язані: об’єктивно, всебічно і вчасно перевіряти заяви; невідкладно вживати заходів до припинення неправомірних дій, виявляти, усувати причини та умови, які сприяли порушенням; письмово повідомляти громадянина про результати перевірки заяви і суть прийнятого рішення.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,

ПРОШУ:

Організувати повну та всебічну перевірку викладених в заяві фактів; притягнути до законом встановленої відповідальності осіб винних у порушенні ПДР України; надати письмову відповідь про результати розгляду заяви та вжиті заходи.[/spoiler]

с подобным же видео

отвечает несколько иначе, а именно:

Otvet_po_Nemchenko

А это, как сказали бы истинные одесситы, две большие разницы.

И вот скажите, Мартынец — кто прав? Вы или Скитенко? А? Скитенко должен свой ответ переписать или вы? А?

Стыдно должно быть, Мартынец, стыдно.

Завершим мы этот материал, в нарушении традиций, не риторическими вопросами, а картинкой специально для Ляшевского (ссылку смотреть обязательно):

iррлдблmages


Похожие статьи

Одно Сообщение

Добавить комментарий

Кнопка «Наверх»
Закрыть